Nytäppet är en liten KRAV-godkänd gård med fokus på naturvård och biologisk mångfald som drivs av Mårten och Linda.

Våra djur betar hagar och skogar längs kusten i Hällaryds skärgård mellan Eriksberg och Matvik i Karlshamns kommun. På gården bor våra Ringamålakor, Gotländska Pälsfår och Islandshästar tillsammans med lite höns, katter och vår vallhund Rost.

För att bevara och vårda vårt kulturlandskap och vackra natur behövs det betesdjur och vi ser köttet som en naturlig del i den biologiska mångfaldens kretslopp. Djuren föds och lever hela sitt liv på gården. På vintern äter dom vårt egenproducerade KRAV-godkända foder.

Vi har även startat en ängsfröodling med klassiska svenska ängsblommor tillsammans med Pratensis där vi odlar ängsblommor som ger oss ängsfrö. Alla fröer levererar vi till Pratensis som tar hand om rensning och sortering för att kunna göra färdiga ängsfröblandningar.

Vi har även kajakuthyrning på gården som Kajaksyd tidigare drev men som vi nu gör i egen regi, så vill du ut och njuta av vår vackra skärgård så är det hos oss du hyr kajak framöver. Vi har också en del båtplatser för uthyrning till främst lite mindre fritidsbåtar.

Linda jobbar även som konsult och revisor inom miljö, arbetsmiljö och kvalitet.